Converse Coolest Sneaker & Fashion Brand 2009

Wat voor een schoen ben jij?
September 23, 2009
Celebrities met Converse Schoenen
September 23, 2009

Voor de tweede keer op rij is Converse beloond voor de coolness van het merk. Op 16 juni jl. vonden voor de vierde keer de Cool Brand Awards plaats, een initiatief van MTV Networks. Vorig jaar bekroonde MTV Converse tot Coolest Shoe Brand. Dit jaar neemt Converse twee awards mee naar huis; Coolest Sneaker Brand en Coolest Fashion Brand. Runners up waren respectievelijk Nike, Le Coq Sportif en Only en Nike.

Wat is Cool? Coolheid van een merk wordt bepaald door drie verschillende parameters: originaliteit, aantrekkelijkheid en populariteit. MTV hanteert de “Cool Sneaking Formula” om de coolheid te becijferen: Cool: 22% originaliteit + 23% populariteit + 55% aantrekkelijkheid. Zo’n 1.500 Belgische jongeren tussen de 13 en 29 jaar hebben bepaald dat Converse deze eigenschappen bezit.

converse_schoenen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *