V&D verkocht neppe All Stars

Pimp je eigen Converse Schoenen
April 15, 2010
Altijd al willen werken voor Converse?
April 15, 2010

converse-all-stars-vd-nep

De warenhuizen van V&D hebben dit weekend alle Converse All Star-schoenen weg moeten halen door een beslissing van de rechter. Volgens de licentiehouder waren ze namelijk nep.

Dit weekend werden de All Stars tegen lage prijzen aangeboden tijdens de Prijzencircus-kortingactie van de V&D. Volgens de Telegraaf legde de rechter het warenhuisketen een dwangsom van 100.000 euro op. Toch geeft V&D het niet op. Ze geloven namelijk niet dat de schoenen nep zijn. Tegen de krant zegt een woordvoerder “We hebben de schoenen ingekocht bij een geautoriseerde, Europese distributeur. Het gaat hier om geoorloofde parallelimport.”

De licentiehouder blijft volhouden dat de schoenen nep zijn. β€œEr ontbreken allerlei echtheidskenmerken.” Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een stickertje dat je makkelijk van de schoen af kunt halen. “Het is honderd procent namaak, afkomstig uit China.”

De V&D zegt dat de rechtbank slecht onderzoek heeft gedaan. Het bedrijf gelooft dat de All Stars echt zijn en beweerd dat Converse ze tegenwerkt vanwege de lage prijzen waar ze de schoenen tegen aanboden. Het zou niet de eerste keer zijn dat Converse dit type van parallelimport tegengaat. De woordvoerder van het warenhuis zegt dat de Amerikaanse onderneming op deze manier de prijzen van All Stars kunstmatig hoog wilt houden.

“In de Verenigde Staten kosten All Stars 30 euro per paar, in Nederland geldt een adviesprijs van 64,95 euro.” Bij de V&D zouden de schoenen voor 39 euro over de toonbank gaan.

Wat ons betreft is dit een heftig bericht. Je zou niet verwachten dat een groot Warenhuis fake schoenen gaat verkopen. Stel je voor dat de Wehkamp neppe telefoons gaat verkopen.

Je bent dus gewaarschuwd! Check altijd voor dat je iets koopt of het echt is πŸ˜‰

5 Comments

 1. leonie says:

  ik ga alleen voor de echte all stars ik vind ze heerlijk lopen en ik draag niks anders meer eigelijk

  groetjes leonie

 2. Its-me says:

  ach mij boeit t allemaal niet wat maakt t uit of iets echt is of niet, als ze er maar leuk uit zien en lekker lopen daar gaat t toch allemaal om.. ik neem normaal gesproken Victory schoenen (zaten bij mij tot nu toe altijd lekker en vond ze altijd leuk ) mjah ik wil is allstars gaan proberen of ze nou fake zijn of niet… ieder1 heeft t ermaar over dat ze lekker zitten en ze zien er leuk uit dus jah.. moet alleen ff een winkel vinden waar ze leuke verkopen in zuidholland.. (fake/non fake) en ik vind t eigg best erge naaierij als die dingen like 30 in amerika kosten en echte hier freaking t dubbele ofzo.. njah Amerika is gewoon beter, nederlanders zijn gierig. net als skull candy, amerika haal je ze voor 30 euro.. hier egt veel duurder.. mjah morgen kijken voor allstars..

 3. @hoi .
  Wat lozers .
  jij bent de grootste lozer op deze site man !
  Doe een keer normaal heb je dat begrepen.

 4. naammaak says:

  Deze site is nep..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *