Pumps, pumps en nog meer pumps

Boxershorts voor mannen
September 13, 2016
Nike kwaliteit voor een betaalbare prijs
March 25, 2017

Pumps, pumps en nog meer pumps
Iedere vrouw weet wel wat er bedoeld word met pumps: open schoenen met een hak. Het zijn misschien niet de meest comfortabele schoenen, maar wat zijn ze mooi. Er zijn heel veel verschillende soorten pumps. Het type pump is afhankelijk van het soort hak en de vorm van het model schoen. Bij het pumps kopen kan je hierdoor een beetje de weg kwijt raken. Hieronder kun je lezen wat voor soorten pumps er allemaal te krijgen zijn en hoe ze heten.

Klassieke pump
De “echte” klassieke pump heeft een hoge hak (maar geen naaldhak) en heeft een volledig gesloten hiel en teen. De schoenen laten de wreef volledig open waardoor je makkelijk in en uit je pump stapt. Omdat ze strak om de voet heen zitten blijven ze tijdens het lopen goed aan de voet zitten. Een klassieke pump heeft daardoor ook geen riempjes, veters of andere sluitingen nodig. Natuurlijk heeft iedere ontwerper en schoenfabrikant een eigen idee bij pumps en het begrip is tegenwoordig ook uitgebreid tot schoenen met naaldhakken, open tenen en gespjes.

Types pumps
Tegenwoordig wordt het begrip pump gebruikt voor veel verschillende types hakschoenen. Er zit verschil in het type of de vorm van de hak van de schoen, en van de vorm van de schoen zelf. De meeste pumps hebben cone-vormige hakken, breed van boven en smaller aan de onderkant. Andere types hakken kunnen zijn stilettohakken, extreem dunne en vaak hele hoge hakken, of het tegenovergestelde, de blokhak. Er zijn ook pumps met platform, sleehak of de zogenaamde kitten, een kleine smalle hak van maximaal 5 cm hoog. Opties voor de schoen zelf zijn peep toe (open tenen), slingback of ankle strap, een open hak met hielbandje. Al deze stijlen zijn natuurlijk te combineren tot de ultieme pump die bij jou past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *