Hoe mannen denken over kleding

Nike kwaliteit voor een betaalbare prijs
March 25, 2017
Parel oorbellen in 6 verschillende stijlen
December 8, 2017

Het was al langer duidelijk, mannen denken volledig anders dan vrouwen. Het is dan ook niet gek dat ook op het gebied van mode de mannen anders kijken en denken. Er zijn wel wat grote verschillen te noemen. Misschien kunnen we na dit artikel wel stellen dat mannen slimmer shoppen dan vrouwen?

Verschil tussen man en vrouw

Vooral bij het winkelen naar kleding kom je grote verschillen tegen tussen de man en vrouw. Hieronder een kleine opsomming:

  • Voor vrouwen is winkelen een hobby, voor de meeste mannen niet;
  • Vrouwen jagen op koopjes, mannen kopen liever kwaliteit;
  • Mannen gebruiken het 2x5x2x3x2 principe, vrouwen moeten dit nog uitvinden

Winkelen is hobby

Vrouwen kunnen genieten van een dagje shoppen, voor veel mannen geld dit niet. De opkomst van internetshops is voor mannen dan ook de ultieme uitvinding. Zij kunnen nu eenvoudig vanuit een luie positie op de bank hun kleding kopen. Doordat er steeds meer internetwinkels ontstaan, kopen steeds meer mannen hun eigen kleding!

Koopjes jagen

Vrouwen houden van koopjes jagen. Mannen weten voordat ze beginnen met winkelen al wat ze nodig hebben. Zij geven graag wat meer geld uit voor bijvoorbeeld een kwalitatief goed overhemd waar ze langer plezier aan beleven.

Het 2x5x2x3x2 principe

Een eenvoudig rekensommetje… Het antwoord is 120. Dit is het aantal outfits dat je met een basis collectie in je kast kunt samenstellen! Een simpel idee: met 2 jasjes, 5 overhemden, 2 dassen, 3 broeken en 2 paar schoenen kom je op 120 outfits! Eenmaal een goede investering in je basis collectie betekend dus dat je 120 dagen achtereen een andere set kleding kan dragen! Mannen snappen dit! Vrouwen moeten dit nog uitvinden.

Wie winkelt er slimmer volgens jou? De man of de vrouw?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *