Een fietsbroek kopen

Nieuwe Converse schoenen uit Japan!
January 24, 2011
Discokleding voor feestelijke gelegenheden
September 13, 2016

Een fietsbroek kopen
Een van de belangrijkste onderdelen van je fietsoutfit is de fietsbroek. Een speciale fietsbroek is zo gemaakt dat de naden niet in de weg zitten, dit voorkomt zadelpijn en andere ongemakken tijdens het fietsen. Omdat je vaak voorovergebogen op de fiets zit is de vorm van de fietsbroek en de flexibiliteit erg belangrijk. Als je een fietsbroek uitzoekt heb je grofweg keuze uit twee verschillende modellen: met en zonder bretels. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van fietsbroeken.

Bibshorts of broekjes
Fietsbroeken met bretels worden ook wel bibshorts of bibs genoemd. Het voordeel van deze ten opzichte van de fietsbroeken zonder bretels is dat ze middel gemakkelijk afzakken. Daarnaast zorgt de bretels ervoor dat de broek op zijn plek blijft zitten en de zeem niet verschuift en gaat irriteren. De meeste fanatieke fietsers kiezen daarom vaak voor deze bibshorts. Let bij het aanschaffen van een bibshort er wel op dat het bovenstuk niet te kort is, dit zorgt voor irritaties.

Zeem fietsbroek
Nog een voordeel van het kopen van een fietsbroek ten opzichte van een normale broek is dat fietsbroeken een zeem hebben. Deze zeem zorgt voor de opname van zweet en houd daarmee je billen droog tijdens het fietsen. Dit heeft als grote voordeel dat de broek dus niet zo snel gaat schuren. Naast dat de zeem het zweet opneemt absorbeert hij ook de ergste schokken waardoor hij zorgt voor meer comfort tijdens het fietsen. Deze laag is gemaakt van gel waardoor de druk van het zadel op je billen goed verdeeld is. Omdat deze zeem dus alle zweet opneemt is het essentieel dat je de fietsbroek na het fietsen meteen uitwast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *